Ga naar hoofdinhoud

Meld je nu aan voor
de Joop F. Braakhekke
Apprentice Award


Volg jij Marley Sauer op?

De Joop Braakhekke Apprentice Award – een grensverleggende erkenning voor de onmisbare schakels in de bediening, schenkers van een onvergetelijke culinaire ervaring. Nog vaak worden de medewerkers van de “zwarte brigade”, die met toewijding en expertise de creaties van de chef op elegante wijze presenteren en voorzien van verhalen en passende wijnen, over het hoofd gezien.

Aanmelden

Meld je nu aan voor
de Joop F. Braakhekke
Apprentice Award


Volg jij Marley Sauer op?

De Joop Braakhekke Apprentice Award – een grensverleggende erkenning voor de onmisbare schakels in de bediening, schenkers van een onvergetelijke culinaire ervaring. Nog vaak worden de medewerkers van de “zwarte brigade”, die met toewijding en expertise de creaties van de chef op elegante wijze presenteren en voorzien van verhalen en passende wijnen, over het hoofd gezien.

Aanmelden

Eerbetoon aan de Zwarte Brigade in de horeca


Deze prestigieuze prijs is geboren uit het besef dat deze toegewijde medewerkers essentieel zijn voor elke gastvrije setting. Hun inspanningen tillen niet alleen de gerechten naar een hoger niveau, maar voegen ook een onschatbare dimensie toe aan de algehele gastbeleving. Door de schijnwerpers te richten op de inzet, kennis en vaardigheden van de zwarte brigade, streven we ernaar hen de erkenning te geven die ze verdienen, niet alleen van de gasten, maar ook binnen de gehele horecabranche.

De keuze voor de naam van deze award draagt een diepe betekenis met zich mee.  Joop F. Braakhekke, een van de meest prominente en wellicht bekendste iconen in de horecawereld, was een warm voorstander van de juiste erkenning voor de mensen in de bediening en dat niet alleen dat de koks zorgde voor een onbezorgde gastvrije avond.

Hij geloofde sterk dat juist zij het verschil maakten in de totaal beleving van gasten bij een bezoek aan een horecagelegenheid. Zijn diepste wens was om de Joop Braakhekke Award nog onder zijn eigen vleugels in te zetten om de hardwerkende medewerkers daarmee in de spotlight te zetten. Helaas is Joop ons ontvallen, waardoor zijn droom om jonge, opkomende talenten te ondersteunen en te stimuleren in dit prachtige vak niet in vervulling kon gaan.

Door diverse omstandigheden bleef het idee, echter is vorig jaar tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam de eerste Joop Braakhekke Award uitgereikt aan Noël Vanwittenbergh en ‘tutor’ Noël reikte de Joop Braakhekke apprentice award uit aan aankomend horecatalent Marley Sauer.  

Eerbetoon aan de Zwarte Brigade in de horeca


Deze prestigieuze prijs is geboren uit het besef dat deze toegewijde medewerkers essentieel zijn voor elke gastvrije setting. Hun inspanningen tillen niet alleen de gerechten naar een hoger niveau, maar voegen ook een onschatbare dimensie toe aan de algehele gastbeleving. Door de schijnwerpers te richten op de inzet, kennis en vaardigheden van de zwarte brigade, streven we ernaar hen de erkenning te geven die ze verdienen, niet alleen van de gasten, maar ook binnen de gehele horecabranche.

De keuze voor de naam van deze award draagt een diepe betekenis met zich mee.  Joop F. Braakhekke, een van de meest prominente en wellicht bekendste iconen in de horecawereld, was een warm voorstander van de juiste erkenning voor de mensen in de bediening en dat niet alleen dat de koks zorgde voor een onbezorgde gastvrije avond.

Hij geloofde sterk dat juist zij het verschil maakten in de totaal beleving van gasten bij een bezoek aan een horecagelegenheid. Zijn diepste wens was om de Joop Braakhekke Award nog onder zijn eigen vleugels in te zetten om de hardwerkende medewerkers daarmee in de spotlight te zetten. Helaas is Joop ons ontvallen, waardoor zijn droom om jonge, opkomende talenten te ondersteunen en te stimuleren in dit prachtige vak niet in vervulling kon gaan.

Door diverse omstandigheden bleef het idee, echter is vorig jaar tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam de eerste Joop Braakhekke Award uitgereikt aan Noël Vanwittenbergh en ‘tutor’ Noël reikte de Joop Braakhekke apprentice award uit aan aankomend horecatalent Marley Sauer.  

De jury


De 5-koppige jury, onder leiding van voorzitter Thérèse Boer, heeft zich ten doel gesteld om deze missie voort te zetten. Zij willen Joop’s wens eren door de taak op zich te nemen om de bediening een extra steun in de rug te bieden, door jaarlijks beide Awards uit te reiken zodat Joop’s naam en gedachten goed blijft voorbestaan. 

Het doel van dit Award


Deze Awards zijn bedoeld om jonge talenten aan te moedigen dit vak te omarmen en hen te laten groeien, terwijl we tegelijkertijd eer betonen aan de toewijding en passie van de huidige generatie in de zwarte brigade.

Markant


De Joop Braakhekke Awards zijn niet slechts een eerbetoon aan een legendarische figuur in de horecawereld, maar een voortzetting van zijn visie, om degenen die vaak over het hoofd worden gezien, in het zonnetje te zetten. Laten we samen streven naar het verwezenlijken van Joop’s droom en de bediening de erkenning geven die ze verdienen. De Horecava dient als het startpunt die ons leidt naar het bevorderen en vieren van deze onmisbare groep binnen de horeca wereld.

De Apprentice Awards bieden een unieke kans voor niet alleen de medewerkers in de bediening, maar ook voor chefs en zelfs gasten, om erkenning te geven aan de buitengewone prestaties binnen de horecawereld. Met een zorgvuldige selectie uit de aanmeldingen en bijbehorende motiveringen, zal de jury 30 Apprentices selecteren, die de komende maanden uitgedaagd zullen worden met opdrachten, vragen en een actieve rol op sociale media.

Meld je aan voor de award!


Medio mei 2024 zal de jury 15 kandidaten selecteren voor de halve finale, waar zij tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam in september een korte presentatie zullen geven. Uiteindelijk zullen 5 finalisten doorgaan naar de  finale in Maastricht. De winnaar zal een jaar lang de mogelijkheid krijgen om kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, samen met de winnaar van de Joop Braakhekke Hospitality Award. Bovendien zullen zij samen unieke ervaringen opdoen die gericht zijn op hun vakgebied.

De keuze voor de naam van deze award draagt een diepe betekenis met zich mee.  Joop F. Braakhekke, een van de meest prominente en wellicht bekendste iconen in de horecawereld, was een warm voorstander van de juiste erkenning voor de mensen in de bediening en dat niet alleen dat de koks zorgde voor een onbezorgde gastvrije avond.

De Apprentice Awards zijn niet alleen een viering van de zwarte brigade, maar een uitnodiging om de branche te verrijken en te stimuleren, terwijl we samen streven naar een nog betere gastvrijheidservaring voor iedereen. Aarzel niet om jezelf, je collega’s, je chef of zelfs je gasten aan te melden voor deze buitengewone erkenning en de kans om de horecawereld te veranderen.

Door diverse omstandigheden bleef het idee, echter is vorig jaar tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam de eerste Joop Braakhekke Award uitgereikt aan Noël Vanwittenbergh en ‘tutor’ Noël reikte de Joop Braakhekke apprentice award uit aan aankomend horecatalent Marley Sauer.  

Doe mee en win niet alleen deze award maar ook diverse prijzen. 

Vul het formulier in of laat het voor je doen en wij nemen dan aansluitend contact met je op  (inschrijformulier met Naw gegevens naam bedrijf, hoe lang werkzaam, welke vooropleiding, waar mee ben je onderscheidend etc.) 

Vul het formulier in

Meld je aan voor de award!


Medio mei 2024 zal de jury 15 kandidaten selecteren voor de halve finale, waar zij tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam in september een korte presentatie zullen geven. Uiteindelijk zullen 5 finalisten doorgaan naar de  finale in Maastricht. De winnaar zal een jaar lang de mogelijkheid krijgen om kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, samen met de winnaar van de Joop Braakhekke Hospitality Award. Bovendien zullen zij samen unieke ervaringen opdoen die gericht zijn op hun vakgebied.

De keuze voor de naam van deze award draagt een diepe betekenis met zich mee.  Joop F. Braakhekke, een van de meest prominente en wellicht bekendste iconen in de horecawereld, was een warm voorstander van de juiste erkenning voor de mensen in de bediening en dat niet alleen dat de koks zorgde voor een onbezorgde gastvrije avond.

De Apprentice Awards zijn niet alleen een viering van de zwarte brigade, maar een uitnodiging om de branche te verrijken en te stimuleren, terwijl we samen streven naar een nog betere gastvrijheidservaring voor iedereen. Aarzel niet om jezelf, je collega’s, je chef of zelfs je gasten aan te melden voor deze buitengewone erkenning en de kans om de horecawereld te veranderen.

Door diverse omstandigheden bleef het idee, echter is vorig jaar tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam de eerste Joop Braakhekke Award uitgereikt aan Noël Vanwittenbergh en ‘tutor’ Noël reikte de Joop Braakhekke apprentice award uit aan aankomend horecatalent Marley Sauer.  

Doe mee en win niet alleen deze award maar ook diverse prijzen. 

Vul het formulier in of laat het voor je doen en wij nemen dan aansluitend contact met je op  (inschrijformulier met Naw gegevens naam bedrijf, hoe lang werkzaam, welke vooropleiding, waar mee ben je onderscheidend etc.) 

Vul het formulier in