Terug naar gastvrijheid in de horeca na tegenslagen
In zijn hoogtijdagen had Van Goch met zijn 60 bedrijven een omzet van 90 miljoen euro in zeven landen. Door Corona verdampte zijn omzet en ging menig bedrijf failliet. Tegenwoordig realiseert hij met zijn 7 bedrijven en 20 vestigingen alweer een omzet van 45 miljoen euro. En ook de toekomst ziet er zonnig uit.
,,De horeca zie ik als de nieuwe huiskamer van de samenleving. De jeugd is nu veel te afhankelijk van zijn telefoon geworden. De jongeren missen daardoor de echte vriendschap en kunnen zich vaak ook niet meer concentreren op school. Ik zal het een zegen vinden als het gebruik van mobieltjes op scholen wordt verboden. Jongeren moeten weer gewoon buitenspelen, muziek maken en echt contact maken. En daarmee ontstaat vanzelf meer behoefte aan sociale verbindingen.’’
,,Door roboticering hebben we straks 20 procent minder mensen nodig, ook in de horeca. Nieuwe bestelsystemen maken het werk lichter. In de horeca zal straks sprake zijn van een vierdaagse werkweek, maar de gastvrijheid wordt alleen maar belangrijker. Daarom ben ik blij met een Joop Braakhekke Award voor de zwarte brigade.
,,In onze hoogtijdagen heb ik kasteel Jeruzalem op de hotelschool van Maastricht opgeknapt. En de apostelraad opgericht met Benoit Wesley, Camille Oostwegel en Joop Braakhekke om de gastvrijheid verder uit te dragen. Zij snapten toen al goed waar het omdraait. Door de vergrijzing, tekorten aan grondstoffen en oorlogen wordt de behoefte aan gastvrijheid alleen maar groter.’’
,,Het horeca imperium van Charles van Goch draait nog altijd om het bedrijf Mise en place waarmee hij jaarlijks duizenden horeca-krachten inzet op evenementen, variërend van grote en exclusieve feesten en voetbalwedstrijden tot popconcerten en de Fomule 1 autoraces. Charles heeft daarnaast een organisatiebureau voor horeca en hospitality en een payroll bedrijf voor de salarisverwerking van horecapersoneel. Ook is hij eigenaar van Stadsbrouwerij Maastricht (v/h Ridder). Van Goch is daarnaast een veelgevraagd spreker. Hij is daarnaast nog altijd nauw verbonden met de hotelschool van Maastricht.